Luisjes in de klas

Hoofdluizen verspreiden zich razendsnel.  Ze verplaatsen zich namelijk via direct hoofdcontact. De school is een plaats waar kinderen intensief en dicht met elkaar spelen. Het is daarom belangrijk om geregeld het haar van je kroost te controleren

Behandel meteen als je hoofdluizen ontdekt en informeer de school of leerkracht bij luizenalarm.

Bij luizenalarm wordt met alle kinderen van de klas een sticker meegegeven. We verwachten dat na deze melding alle hoofdjes gecontroleerd worden. Op de sticker kruis je dan aan of eventueel hoofdluizen of neten gevonden werden. 


Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van de school en ouders om verdere verspreiding van luizen te voorkomen. Het is daarom uiterst belangrijk dat elke ouder de nodige maatregelen neemt. Een school kan pas luizenvrij zijn/worden als elke ouder meewerkt.


Hoe controleer je het haar van je kind?


Hoe behandel je hoofdluizen?

Vraag je apotheker eventueel om een doeltreffend anti-luizenproduct.

Kam met de luizenkam alle neetjes en luizen zorgvuldig uit.

Was het textiel van je kind (min. 60°; beddengoed, jas, kledij, muts, knuffels, etc.)Heeft je kind na controle geen hoofdluizen of neten?


Krijg je geen controle over de hoofdluizen bij je kind? Contacteer de school, dan zoeken we samen naar een gepaste en doeltreffende behandeling!