Lego Spike - bouwen en programmeren

Dankzij de ouderraad konden we dit schooljaar Lego Spike aankopen. Met deze sets kan je een bouwwerk maken en dit programmeren. 

Programmeren doen we met de Chromebooks. Heel wat techniek nodig dus! In het filmpje kan je een voorbeeld zien van deze STEM-activiteit.

Winnaar fotozoektocht!

De winnaar van de fotozoektocht is bekend! 

Dot uit K1 vond alle foto's en had bijna de schiftingsvraag juist: 23 formulieren werden correct ingevuld.

In totaal waren er 50 deelnames! Van harte bedankt!

GESLAAGD PROJECT! 

We blikken terug op 2 intensieve, maar geslaagde projectweken rond duurzaamheid. Geniet van de zalige foto's. Bedankt aan onze schoolfotograaf, Patrick! 

Start schoolproject: 

'De duurzame droomwereld van Boris & Babs'

Het startschot van ons schoolproject werd vandaag gegeven.  Eindelijk! Wat keken we hier naar uit. 

Deze ochtend startte met de uitleg over de rode draad doorheen ons project en de extra uitdaging om de masked readers te ontmaskeren.  Enkele leerkrachten speelden het toneel 'De regenboog' en dansten er op los.

In de namiddag stond het theater 'Milieu' op de planning. De kinderen hadden hierbij heel wat plezier en werden op die manier al helemaal ondergedompeld in het thema van ons project. 

De regenboog was deze ochtend nog helemaal wit. Op het einde van het project willen we een gekleurde boog. We kunnen de kleuren verdienen aan de hand van de acties die we met de klas/school doen. 

We zijn benieuwd naar meer... 


Carnaval en gezond ontbijt met de hele school!